Despre fundatia Vodafone

Fundatia Vodafone are ca scop ajutarea comunitatilor defavorizate din toate zonele Romaniei. Ea a fost infiintata in 1998 si printre cauzele pentru care lupta se regasesc ajutarea familiilor cu o situatie materiala precara, sprijinirea dezvoltarii tinerilor si a copiilor prin promovarea educatiei, lupta impotriva saraciei si izolarii batranilor, implicarea sa in domeniul sanatatii prin moderizarea serviciilor medicale.

Fonduri campanie umanitara

Fondurile fundatiei provin din mai multe surse, finantatorul principal fiind Vodafone Romania S.A. care contribuie anual cu o anumita suma. Acesteia i se mai alatura si donatiile facute de catre angajatii companiei, donatii lunare care au ca scop buna desfasurare a proiectelor viitoare si in derulare. A treia sursa este Fundatia Grupului Vodafone.

peste 2 milioane de euro investiti anual în comunitati din toata Romania;

Pe langa ajutorul financiar pe care il primeste, fundatia are implicati in proiectele sale aproximativ 800 de voluntari care contribuie la ajutarea oamenilor care au probleme in diferite aspecte ale vietii. In 17 ani au fost derulate aproximativ 850 de programe care au avut ca beneficiari foarte multe persoane defavorizate din punct de vedere social sau economic, batrani, tineri sau copii. Cei peste 20 de milioane de euro i-au ajutat pe acestia sa aiba o viata normala cat mai buna. In parteneriat cu organizatiile locale non profit, Fundatia Vodafone a reusit sa ofere numeroase imbunatatiri in domeniile serviciilor sociale, sanatatii si educatiei.

11894292_1031424346892033_4222504959634109433_o

Proiecte pentru persoane cu dizabilitati

Unul dintre proiectele desfasurate are ca scop ajutarea persoanelor cu dizabilitati fizice. In parteneriat cu Fundatia Motivation Romania, care a inceput cu mai mult de 13 ani in urma, numeroase persoane, adulti si copii, sunt ajutate sa isi imbunatateasca mobilitatea si viata. Mai ales in zonele rurale izolate, unde informatia nu este atat de accesibila, unde serviciile medicale pentru acest grup defavorizat sunt inexistente, situatia este si mai grava. Lipsa mobilitatii poate sa insemne o incredere scazuta in fortele proprii si o viata dependenta de alti membrii ai familiei. Astfel, oferirea unui scaun cu rotile, reparatia lui si consilierea in vederea obtinerii unei vieti independente pe cat posibil pot sa aiba o semnificatie importanta.

Un alt proiect are in vedere promovarea si oferirea educatiei scolare si extracurriculare pentru familiile sarace. Fundatia Vodafone a infiintat centre de zi in cateva localitati din Romania unde copiii care provin din familii fara posibilitati financiare, care au fost supusi violentei, discriminarii si neglijarii, care traiesc in conditii precare, fara o igiena adecvata sau care traiesc in locuri insalubre, au sansa la integrare sociala si educatie. Aici sunt profesori care au rol si de consilieri. Copiii sunt motivati sa invete si primesc indrumare la diferite materii. Centrele de zi colaboreaza cu parinii pentru a preveni abandonul scolar. Pe langa aceste lucruri, copiii au si activitati extrascolare precum educatie ecologica, artistica si responsabilitatea sociala, iar in timpul liber pot merge la cinematograf, tabere de vara, concerte etc.

Implicare in domeniul medical

Fundatia Vodafone s-a implicat si in domeniul medical, un exemplu fiind proiectul de renovare a centrelor de transfuzii sanguine locale. Opt centre din tara au fost modernizate astfel incat mediul de desfasurare al actului medical sa fie cel optim. Programul „O sansa pentru viata” a ajutat la salvarea multor vieti omenesti. Centrele de transfuzie au fost dotate cu scaune de recoltare, aparate de aer conditionat pentru laboratorul sanguin, frigidere si congelatoare pentru depozitarea sangelui, hemomixere. Cateva au primit si mobilier nou. Pe langa dotarea cu echipamentul necesar au fost derulate campanii de donare a sangelui si campanii de informare a populatiei despre importanta acestui lucru.