Locuri de munca online pentru persoanele cu dizabilitati

Stim ca persoanele cu dizabilitati nu sunt inca integrate cum ar trebui in societate, iar locurile de munca nu sunt la fel de accesibile unei persoane cu probleme fizice, tocmai din aceasta cauza am dorit sa va prezentam ca in mediul online se poate gasi mult mai usor un loc de munca. Locurile de munca enumerate mai jos nu sunt singurele care se gasesc de astfel pe piata online, insa noi le-am ales pe cele mai cautate dintre cele existente. De asemenea enumerarea urmatoarelor locuri de munca este una aleatorie, insa castigul fiecaruia difera:

01. Programator web

Un programator web este persoana care se ocupa de constructia aplicatiilor web online.
Pentru a putea face acest lucru programatorul web trebuie sa aiba cunostinte minime in limbajele principale de programare. Cu cat cunoaste mai multe limbaje de programare cu atat avantajul este mai mare in privinta angajarii, cat si in privinta unui salariu bine platit.
Limbajele de programare cele mai cautate sunt PHP si JavaScript insa se poate castiga bine si din celelalte limbaje de programare care nu sunt atat de populare.
Locurile de munca online se pot gasi pe website-uri precum freelancer.co.ro, iar pentru cei care se descurca bine in engleza avem site-uri precum elance.com sau odesk.com
Venitul mediu al unui programator s-ar incadra la 4000 de lei pe luna.
Persoanelor cu dizabilitati care activeaza in acest domeniu le este cel mai bine valorificata munca, rezultatul facandu-se vazut in venit, fiind unul dintre cele mai bine platite locuri de munca din domeniul IT.

 

02. Designer web

Web designer-ul este cel care realizeaza interfata grafica in urma caruia se dezvolta website-ul.
Pentru a putea realiza acestea ca web designer trebuie sa ai cunostinte de baza in HTML si CSS, simt artistic si cunostinte de uzabilitate. Se mai folosesc ca si completare, programe precum Photoshop sau Gimp, unele dintre ele se pot folosi numai cu plata iar altele sunt gratis, insa cele gratis nu sunt mereu la fel de eficiente.
Ca si in cazul programatorului web, puteti gasi job-uri in acest domeniu pe: odesk.com, freelancer.com, elance.com
Venitul mediu, pe luna, al acestui domeniu este 2500 lei.
Daca ar fi sa facem un clasament din lista cu locurile de munca pentru persoanele cu dizabilitati, propuse aici, acesta ar fi, cu siguranta, al doilea job bine platit, dupa cel de programator web.

 

03. Introducere de date

Persoanele care lucreaza in acest domeniu introduc date in diverse sisteme informatice, de exemplu : adaugare produse din catalog intr-un magazin online, conversia datelor de pe suport de hartie in format digital, modificarea datelor in masa in diverse sisteme informatice.
Suita Microsoft Office si operarea pe calculator sunt cunostinte necesare acestui job.
Astfel de job-uri se gasesc pe website-urile de anunturi si de job-uri, insa nu trebuiesc date uitarii nici website-urile dedicate freelancing-ului: freelancer.com, odesk.com, elance.com
Fiind un job task-based, timpul efectiv de lucru poate fi atat full-time cat si part-time,iar venitul din acest domeniu variaza intre 600-1300 lei pe luna.
Aceasta munca este una din cele in care venitul nu este mare, insa nici efortul depus in ati indeplini sarcinile acestui job, zi de zi, nu sunt grele. De aceea, acest job este accesibil mult mai multor oameni, atat persoanelor cu handicap cat si celor fara.

 

04. Redactare articole online

Persoana care ocupa acest post creeaza articole, care pot varia in functie de cerinta angajatorului,de la simple posturi pana la stiri, documentatii si pot promova sau acapara atentia oamenilor asupra unui blog, website sau o retea de socializare.
Aceste persoane trebuie sa aiba cunostinte lingvistice, de utilizare a unui calculator si nu in ultimul rand de marketing online pentru cei care redacteaza articole care au ca scop promovarea unui produs sau al unui site , blog ori retea de socializare.
Site-urile unde se poate gasi acest job sunt identice cu cele enumerate si pana acuma.
Venitul mediu care se poate castiga de aici este de aproximativ 1500 lei pe luna.

 

05. Afiliere online

Afilierea prin definitie, inseamna a colabora cu cineva, subordonandu-i-te. In general, in mediul online, oamenii fac afiliere cu diferite institutii care vand produse specifice unui domeniu sau din mai multe.
Pentru a putea lucra in domeniul acesta aveti nevoie de cunostinte in marketing afiliat si de marketing online.
Site-uri care activeaza in acest domeniu: 2parale.ro, profitshare.ro
In afiliere nu este o suma fixa, minima sau maxima pe luna, castigul este in raport total cu munca depusa de fiecare in parte.